Росен Плевнелиев: България има една цел - Национална програма за развитие 2020

България трябва да има свой собствен план за действие и той се нарича Национална програма за развитие 2020. Това заяви вчера в Плевен новоизбраният президент на страната Росен Плевнелиев. Той и председателят на парламента Цецка Цачева обсъдиха с представители на местната власт приоритетните проекти за града.
Целта на срещата е да стартира в региона общественото обсъждане по приоритетите и проектите, които ще бъдат двигатели на икономическия растеж и които ще намерят място в Националната програма за развитие 2020.
Правителството трябва максимално добре да обоснове реформите, които предприема, да обясни в дългосрочен план какво предстои и какъв ще е ефектът от извършените промени. Така новоизбраният президент коментира протестите в страната и отново подчерта, че реформите нямат алтернатива. Росен Плевнелиев заяви, че в дневния ред на правителството трябва да влязат и реформите в образованието, здравеопазването и администрацията. Според него сега е времето за обществен дебат относно това, какво трябва да се предприеме и промени в тези сектори.

Станете почитател на Класа