Ще затягат дисциплината в парламента

Парламентарната група на ГЕРБ обмисля как да бъде затегната дисциплината на
депутатите, съобщи вчера нейният зам.-председател Димитър Главчев. Обсъдихме по-добрата организация, която включва санкции, в т.ч. финансови, и ако правилникът на НС позволява, ще се намаляват заплатите, обясни Димитър Главчев. Той оцени като пропуск в законодателството сегашната възможност и при отсъствие един депутат да може да получава до една трета от заплатата си.
В сряда пленарното заседание бе прекратено по-рано поради липса на кворум, а вчера продължи само 67 минути в присъствието на малко повече от половината народни представители. След като закри заседанието, председателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира, че с изключение на ГЕРБ всички парламентарни групи са били представени от по-малко от половината си членове.
Депутатите от ГЕРБ са обсъдили как да се оптимизира организацията на работа в пленарните дни, така че в предизборната кампания и в периода между изборите и балотажите да не се нарушава законодателният процес. Известно е, че засега около 20 депутати ще участват в изборите като кандидат-кметове. Има идея за извънредни заседания в понеделник и вторник.
Всичко това ще е тема на консултации с останалите парламентарни групи.

Станете почитател на Класа