Сините обвиниха ГЕРБ, че са загубили доверие

След две години на власт ГЕРБ изгуби политическото доверие в парламента. Днес е в политическа изолация и управлява с неясната подкрепа на "независими" народни представители. Това се посочва в декларация на Синята коалиция, прочетена вчера от нейния съпредседател Иван Костов. Той изтъкна, че в момента България е последна сред европейските държави по жизнен стандарт, не излиза от кризата, а влиза в период на рецесия.
В декларацията се припомнят обещанията за реформи, с които Борисов дойде на власт, и се посочва, че две години по-късно единственото, което е спазил, е да управлява като премиер на малцинството.
Синята коалиция щеше да подкрепя, независимо от политическата цена, провеждането на непопулярни реформи, но ГЕРБ се отказа от нашата помощ, когато с бюджет 2011 изостави реформите, наруши конституцията и обяви национализация на пенсионните фондове, декларира от трибуната Иван Костов. По думите му след три месеца изборите ще отговорят на въпроса, дали управлението на ГЕРБ не е на малцинството на българските граждани.

Станете почитател на Класа