Мнозинството се крепяло от номадите

Никога досега номадите не са определяли политическото мнозинство. Има два механизма това да се случи – спиране на призовки или пускане на пари. Това заяви вчера пред БНР лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.
„Това мнозинство може лесно да бъде разпаднато с повече пари, с повече страх от съдебно преследване - това не е политическо мнозинство. Винаги може да се намери някой с повече пари“, каза още Костов.
Основното в дебата е, че парите се дават на политическата партия за гласуването от техните гласоподаватели, но изведнъж този принцип се променя, коментира лидерът на ДСБ.
Той попита зам.-председателя на групата на ГЕРБ Димитър Главчев, кои са независимите депутати, които са декларирали принадлежност към управляващата партия, и колко пари повече получава ГЕРБ за това.
Главчев отговори, че не може да каже кои са народните представители и не знае каква е сумата. „ГЕРБ категорично не подкрепя политическото номадство“, каза още Главчев. Той съобщи още, че в най-скоро време Сметната палата ще направи проверка за партийните субсидии, които се превеждат към различните политически сили. В петък ПГ на Коалиция за България даде пресконференция, на която обяви, че само за една година държавната субсидия за ГЕРБ се е увеличила значително.

Станете почитател на Класа