Ахмед Доган прогнозира предсрочни избори

Управлението на ГЕРБ е пълен провал и ако партията загуби президентския вот, а това е почти сигурно, ще има предсрочни парламентарни избори. Това заяви на митинг в Джебел вчера лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той говори публично за пръв от месеци насам по повод мирните протести на българските турци срещу възродителния процес през 1989 година.
„Без нас не може да се избере президент и ще имаме много
високи изисквания към профила на бъдещия кандидат“, заяви още Доган.
На митинга в Джебел е възникнало и напрежение между симпатизанти на ДПС и Касим Дал, но намесата на полицията е предотвратила по-сериозни инциденти, съобщи БНР. До сблъсъците се стигнало, след като привърженици на Дал издигнали плакати, които провокирали множеството. Самият Дал също беше в родопския град, където бяха още депутати и активисти на ДПС, както и гости от Турция.
„Вътрешно чувствам много големи съпротивителни сили за каквато и да е подкрепа за ГЕРБ на предстоящите избори“, каза на пресконференция след митинга Ахмед Доган. След няколко въпроса за това, дали партията му ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори, лидерът на ДПС отговори: „Твърде рано е, но на този етап ГЕРБ няма тези подходящи кандидати, които да покрият нашите очаквания.“ Според Доган в ГЕРБ нямали кадрови ресурс. „Доколкото сме информирани, предимно от медиите, кого искат да номинират, сме скептични за тяхната успеваемост на тези избори“, допълни той.
Ахмед Доган дори се пошегува с темата за това, дали ДПС ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори. „Не вярвам ГЕРБ да намерят такава подходяща кандидатура, освен да ме издигнат мен. Обаче, при положение че аз не съм съгласен, значи не виждам такъв ресурс“, заяви Доган. На въпрос, би ли се кандидатирал за президент, лидерът на ДПС заяви: „Аз съм скромен човек. Моите задължения са ми достатъчни.“
Той коментира и тезата на БСП от последните дни, че има нова тройна коалиция – ГЕРБ, „Атака“, ДПС (ГАД).
„Самата семантика на коалиция ГАД е пълно отрицание на такава възможност, звучи дори гадно“, заяви по този повод Ахмед Доган.

Станете почитател на Класа