ДСБ поиска оставката на шефа на Столичния инспекторат

ДСБ настоява за оставката на началника на Столичния инспекторат Веска Георгиева заради „явна некомпетентност“, съобщи вчера председателят на столичната организация на партията Атанас Атанасов.
„Контролната дейност на Столичната община се осъществява от над 400 души, но контролът е неефективен и не носи нужните приходи. През 2009 г. в бюджета на общината е заложен приход от 11 млн. лева, а са събрани малко над 3,3 млн. лева“, каза Атанасов. За тази година са заложени приходи от 6,5 млн. лева, а са събрани 1,8 млн. лева, добави той.
Инспекторът е най-слабото звено в общинската администрация, коментираха от партията. Според ДСБ инспекторатът не може да овладее паркирането в зелените площи, незаконните сметища, нерегламентираното прокарване на кабелни мрежи и лепенето на
плакати. Нямало и последващ контрол след ремонта на улици и тротоари.
„Не виждам основания за исканата оставка“, коментира пред БТА столичният кмет Йорданка Фандъкова. Градът се чисти добре, транспортът се движи, каза още Фандъкова. Кметът допълни, че Веска Георгиева е показала „професионализъм“ и по отношение на контрола по събирането и извозването на битовите отпадъци, и по отношение на почистването на града през зимата.

Станете почитател на Класа