"Атака" иска референдум за Турция в ЕС веднага

"Атака" поискаха референдумът за членството на Турция в Европейския съюз да се проведе незабавно. Партията ще се възползва от инициативата на ВМРО, които събраха 320 000 подписа на граждани, поискали допитване до народа.
Миналата седмица представители на ВМРО се срещнаха с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и решиха да забавят провеждането на референдума за времето, когато парламентът трябва да се произнесе. Очаква се на 20 октомври Народното събрание да обсъди събраните подписи. Според "Атака" обаче националното допитване не бива да се бави. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че партията е против членството на Турция в Европейския съюз, независимо дали ще изплати обезщетенията на тракийските българи.
"Смятаме, че българите трябва да се произнесат по въпроса, дали искат или не Турция да бъде член на ЕС, и че това не е свързано с ратификацията на договори между държавите членки и Турция. Тази ратификация може да бъде и след 10, и след 15 години, не виждаме защо трябва да се обвързва референдумът с тази ратификация“, обясни Сидеров

Станете почитател на Класа