Външният министър Николай Младенов порица "Атака"

Външният министър Николай Младенов порица вчера пред БНТ реакцията на "Атака" по повод изказаната от премиера Бойко Борисов подкрепа на България за членството на Турция в ЕС. В сряда по време на дебатите за вота на доверие Волен Сидеров и съпартийците влязоха в парламента с черни тениски с надпис "Не на Турция в ЕС" и "Ердоган, дължиш ни 10 млрд. евро“, а Сидеров призова от трибуната "ГЕРБ да поправят грешката си с подкрепата за европейската перспектива на Турция, защото това може да им коства управлението".
Младенов заяви пред БНТ, че е "смутен" от демонстрацията на "Атака". "Не смятам, че парламентът е място, където се правят подобен тип демонстрации. Разбира се, всеки има правото на своето мнение и своите виждания", каза външният министър. Той коментира и реакцията на „Атака“ по повод посещението на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган у нас. „Абсолютно неприемливо е да се използват такива обидни думи за съседна страна, която и да е тя, и за нейния министър-председател, който и да е той", каза Николай Младенов. Той коментира още, че "ние не можем да се държим по начин, по който да изключваме всички инструменти на политиката и на международните отношения, за да решаваме въпросите, които имаме с нашите съседи". Всички трябва да внимаваме как се изказваме, защото ислямът е една призната религия с традиции в нашата страна, а въпросът за обезщетенията на тракийските бежанци не може да се реши с крясъци, каза Николай Младенов.


Саид Мутлу бил ръководителят на „Ал Уакф ал Ислями“ у нас

Главният ръководител на българския клон на ислямистката организация "Ал Уакф ал Ислями" е ходжата на Сърница Саид Мутлу. Това заяви наблюдаващият прокурор по случая от прокуратурата в Пазарджик Нели Попова след операция на МВР и ДАНС в сряда в няколко селища, при която според официалното съобщение са открити голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред. Акцията предизвика недоволството на местното население и в едно от селата хората няколко часа не пускаха служителите да си тръгнат с иззети от къщата на имама книги, дискове и компютър.

Станете почитател на Класа