Сутринта слънце, следобед дъжд

София /КРОСС/ Днес преди обяд над страната ще преобладава слънчево време. В следобедните часове отново ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, с валежи и гръмотевици на много места. Главно в Западна България ще има условия за интензивни валежи. Вятърът ще бъде предимно слаб от юг, югоизток, но по-време на буря ще има резки промени по посока и скорост. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София 25°. Атмосферното налягане остава по-ниско от средното за месеца.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има валежи и гръмотевици, на места интензивни. Ще духа предимно умерен вятър от юг, югозапад, но с развитието на купестодъждовната облачност ще има и резки промени по скорост и посока. На 1200 м.н.в температурата ще достигне около 19°, на 2000 около 15°.

Над Черноморието, по-късно през деня, също ще се появи купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг, югоизток. Максимални температури 25-29°. Температурата на морската вода е 21-25°. Вълнението на морето 2-3 бала.

НИМХ

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа