Калин Георгиев: Работим по 4 версии за стрелбата срещу Галев

София /КРОСС/  За момента се работи по 4 версии по опита за убийство на бизнесмена Юри Галев. Това заяви в предаването "На четири очи" по Нова телевизия главният секретар на МВР Калин Георгиев. "Няма служба, която да не е работила по г-н Галев и да имаме условни присъди, някак си не ми звучи добре", допълни той.

Калин Георгиев посочи, че финансовата криза е повлияла на нивото на престъпността: "Общата престъпност е нараснала с 4,8 процента, а само престъпността срещу собствеността са се повишили с 12,4%". 

Главният секретар на МВР  даде предпазлива оценка на резултатите от знаковото дело срещу братя Маринови – Маргините. "Не може да има доказана престъпна група, която да няма лидери, звучи нелогично", заяви Георгиев. Ние сме убедени, че доказателствата, които сме събрали, са достатъчно, но друга институция дава оценка на доказателствата, коментира той.
Според Калин Георгиев една трета от разрешенията за подслушване, издадени от съда миналата година, са влезли като годни доказателства в съда.

Много добре работим с прокуратурата, подчерта главният секретар.

Станете почитател на Класа