Простреляха Юри Галев /Обзор/

София /КРОСС/  Общинският съветник от "Атака" в Самоков и президент на футболен клуб "Рилски спортист" Юри Галев бе прострелян тази сутрин между 3.30 и 4.00 ч. на пътя между к.к. "Боровец" и с. Бели Искър. Това съобщи за Информационна агенция КРОСС министърът на вътрешните работи Цветан Цветанoв.

47-годишният Галев бе настанен в "Пирогов" с 5 огнестрелни рани в корема и крайниците и с опасност за живота. Лекарите продължават да се борят за живота му.
Според д-р Стоян Сопотенски, шеф на Спешното приемно отделение, куршумът, попаднал в корема, е увредил на три места тънките черва и на едно - дебелото черво, съобщават от болницата.
"Има огнестрелно нараняване в корема, в ръцете и краката. Травмите са тежки и съществува опасност. Една огнестрелна рана в корема може да ни изненада и десет дни след това. Всичко, което е необходимо се прави и ще бъде направено. След такива наранявания, ако оцелее човек, може да си бъде съвсем нормален. Въпросът е да се преодолее този критичен период на травмата", каза д-р Стоян Сопотенски.

Спътникът на Юри Галев, който е по-леко пострадал и е без опасност за живота е настанен в самоковската болница.

Директорът на софийската областна дирекция на полицията Пламен Василев съобщи в Самоков, че версиите за стрелбата срещу Юри Галев са най-малко три. Към момента няма основна версия, а в районното за справка са доведени трима души. Другият пострадал също е бил разпитан в болницата. В момента е образувано дело по чл. 116 от НК - опит за убийство на повече от едно лице съобщи наблюдаващият прокурор Николай Кирчев от Софийската окръжна прокуратура.

Пътят между к.к. "Боровец" и с. Бели Искър е затворен. Причината за затворената пътна отсечка е провеждането на повторен оглед на мястото на произшествието с Ю.Г.. Криминалисти извършват редица следствени и процесуални действия. В работата им се е включил и наблюдаващ прокурор. В РУ-Самоков се извършва и пореден оглед на автомобила, с който е пътувал Ю.Г.. Работата по случая продължава.   

За пръв път Юри Галев попада в регистрите на полицията през далечните 1998-1999 г., припомнят от полицията. Поводите за това са извършени от него хулигански прояви. През 2001 година срещу него е започнато дознание за кражба с превозно средство. Същата година Юри Галев е задържан от органите на реда за организиране на отвличане на територията на Трето РУ. Той е писал обяснения и за извършена от него хулиганска проява през 2008 година по време на спортна среща. За пореден път Юри Галев е арестуван в началото на февруари тази година. Тогава той стана известен с участието си в побой над двама души на станция на седалковия лифт в Боровец. До този момент Юри Галев не е осъждан.

/ВС/

Станете почитател на Класа