В София беше избрано новото ръководство на Централноевропейския панаирен съюз (CEFA)

София /КРОСС/ Днес в София се проведе годишното Общо събрание на Централноевропейския панаирен съюз CEFA (Central European Fair Alliance).

25 топ мениджъри на най-важните градове с търговски изложения на Централна и Югоизточна Европа се отзоваха на поканата на столичния Интер Експо Център. Домакините посрещнаха представители на панаири от Белград, Болзано, Букурещ, Будапеща, Грац, Мюнхен, Нови Сад, Пловдив, Скопие, Залцбург, Целие, Виена, Тирана, Загреб.

Програмата на Общото събрание включваше избор на президент на CEFA за 2011 г. и на председател и главен секретар за следващите 3 години.
С явно гласуване Общото събрание избра Горан Васич - генерален директор на панаира в Нови Сад за президент на CEFA за 2011 г. Той поема поста от Иван Иванов - председател на Съвета на директорите на ИЕЦ.

За председател на Съюза през следващите 3 години беше избран Клаус Дитрих - главен изпълнителен директор на панаира в Мюнхен. Досегашен председател на CEFA беше Манфред Вуцлхофер, който от есента на миналата година е президент на Световната организация на панаирите UFI. Той беше избран за почетен председател на CEFA.
Франц Райзбек беше преизбран за генерален секретар.

Общото събрание прие нови членове на Съюза - панаирът Moldexpo/Кишинев, Молдова и румънския организатор на панаири и изложби Nexidian.

Участниците разгледаха работата по проектите, обсъждани на Общото събрание в Клагенфурт през 2009 г., както и подготовката на проектите за втората половина на тази година и за 2011 г. Внимание беше отделено на изложбената дейност в условията на финансовата и икономическата криза.

След Общото събрание министър-председателят Бойко Борисов прие президента на UFI Манфред Вуцлхофер и новоизбраният председател на CEFA Клаус Дитрих.

По време на срещата са споделени виждания за значението на изложбената индустрия и сътрудничеството между организаторите за стимулиране на търговските контакти между страните. Съвместните усилия на панаирите от CEFA и UFI за подпомагане и интегриране на бизнеса са особено важни на фона на общата загриженост за по-бързо преодоляване на кризата, обхванала света.

/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа