Битката за Габрово

София /КРОСС/ Габрово видимо обезлюдява, през 2009 г. 1574 души са напуснали града. Това каза в дебат "Битката за Габрово" по БНТ кандидатът за кмет на Синята коалиция Ива Николова. На национално ниво ГЕРБ може би се справя, но в града не се справя, твърди Николова.
Кандидатът на "Атака" Ради Стоянов e категоричен, че администрацията в града е неефективна и трябва да се търсят възможности за стимулиране на производството. "Нещото, което плаши западните инвеститори, е съмнението за корупционна среда", каза Стоянов.
Боян Славянов от Българска социалдемокрация е категоричен, че стимулите трябва да са за местни фирми.
Проблем номер едно за Габрово е безработицата, страхът от загуба на работата и ниските доходи, смята кандидата-кметът на БСП Николай Григоров. "Общината не е фактор, който ще създава работни места, но заедно с представители на бизнеса трябва да бъдат хиперактивни", каза той.
Всички проекти на бизнеса се бавят, твърди пък доц. Пенчев - кандидат за кмет на Габрово, издигнат от РЗС.
Кандидатът на ГЕРБ е Николай Сираков, който смята, че общината е тази, която трябва да създава конкурентна среда за регулиране на цените и конкретно на хляба, който е с една от най-високите цени в страната. Сираков обясни, че в момента има проблем и с цената на водата в града.

 

/РА/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа