ДПС с категорична позиция за тютюнопроизводителите

София /КРОСС/ По време на обсъждането на първото четене на проекта за актуализиране на Закона за държавния бюджет парламентарната група на ДПС ще обяви категоричната си позиция въпросът с премирането на тютюнопроизводителите да се реши не в рамките на предвидените 1 143 млн. лева на оперативно разпореждане на г-н министър-председателя, а чрез еднозначен запис, на отделен ред в актуализирания бюджет и посочен конкретен двуседмичен срок за изплащане на премиите на тютюнопроизводителите, каза Камен Костадинов от ДПС пред събралото се множеество вчера в Дулово и допълни, че ако не бъде прието искането на ДПС при актуализацията на бюджета, партията ще подкрепя протестите и оттук нататък ще бъде и сред протестиращите.

За да аргументира позицията си ПГ на ДПС ще представи в пленарната зала на Народното събрание сравнителна таблица на приходите, разходите и разполагаемия доход на тютюнопроизводителите за 2009 г. и 2010 г.

 

Припомняме, че вчера тютюнопроизводители от Североизточна България протестираха на площад "Възраждане" в Дулово. Основното им искане бе за незабавно изплащане на 116 млн. лв. премии за реколта 2009 г. съгласно споразумение между Министерството на земеделието и храните и Националното сдружение на тютюнопроизводителите в България.

 

Тютюнопроизводители поискаха оставката на Дянков

 

38 000 работни места на тютюнопроизводители поставени на карта

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа