Джефри Кийтинг става доктор хонорис кауза на НБУ

София /КРОСС/ Церемония по удостояването на Джефри Кийтинг, Посланик на Република Ирландия в България, с почетната титла Doctor Honoris Causa на Нов български университет ще се състои утре, 17 юни, от 17.00 часа в Аулата.

Джефри Кийтинг е първият посланик на Република Ирландия в България. Тази година приключва неговият втори мандат у нас. Посланник Кийтинг е направил изключително много, както за популяризирането на ирландската култура в България, така и за проникването и опознаването на българската кулгура в Ирландия.
При посещението на Президентката на Република Ирландия в България през 2009 г. г-н Кийтинг бе специално отличен като един от най-успешните ирлански посланици изобщо и неговото вече близо осемгодишно дело в България бе високо оценено по достойнство.


Джефри Кийтинг е роден в Ню Йорк през 1957 г. Учи старогръцки и латински в Тринити Колидж Дъблин и започва дипломатическата си кариера през 1981 г. Неговите първи мандати като дипломат включват Рим, Бостън и Лондон. През 1995 г. е назначен за първия Генерален консул на Ирландия в Шанхай, а през 2005 г. открива първото посолство в София.
Посланик Кийтинг има магистърска степен по публична администрация, получена съвместно от ирландския Институт за публична администрация и Тринити Колидж Дъблин. За известен период от време в началото на 90-те години е и. д. Директор на ирландската комисия "Фулбрайт".
Заедно със съпругата си Джейн се наслаждават на живота си в България и през последните пет години са пътували много из страната. Те са запалени читатели и обичат киното. Делят дома си в София с няколко екзотични породи котки.

/СС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа