Финал между Бразилия и Испания, прогнозира Димитър Пенев

София /КРОСС/ Виждам финал между Испания и Бразилия. И моите симпатии са към тези отбори. Това прогнозира бившият треньор на националите по футбол, при когото България се класира на 4-то място в света, през 1994 г. в САЩ, в интервю за в. "Стандарт".
Димитър Пенев ще гледа мачовете от Мондиал’2010, който започва днес, в компания с приятели, но с уговорката, че трябва да разбират от футбол. "Иначе почват едни разнопосочни реплики. Събираме се приятели, предимно бивши спортисти - пилотите Топлодолски и Жоро Пенчев, Иван - бащата на Димитър Бербатов, съотборници от ЦСКА. Има заведение в квартала близо до дома ми в "Изток". Събираме се там. Ще отскачам и до къщата в Мировяне, въобще, където се случи. Има ли приятели, ама истински, нещата вървят", казва Пенев.

Според него, в ЮАР не са изключени изненади: "Изненади ще има, това е сигурно. Малки отбори ще пробият, някои от големите ще се провалят".

По думите на Димитър Пенев, България е пропуснала много и е загубила инерцията от световното през 1994 г., която сега трябва да се наваксва. "Трябва да се замислим малко, и ние във футбола, и останалите. Как да се организираме и да вървим напред, а не само да плачем на държавата… Преди години уж не бяхме в Европа, а държавата ни беше по средата. И като футбол, и като всичко останало. Даже на Балканите първи бяхме. Сега уж сме в Европа, а паднахме под средата", посочва бившият национален треньор.

Той обаче е убеден, че българите ще гледат световното, въпреки, че техният отбор няма да участва.

/ВС/

Станете почитател на Класа