Трайков ще участва в конференция в Никозия

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще участва в конференцията "Развитие на сътрудничеството между България и Кипър и ролята на медиите", която ще се състои на 10 юни в Никозия. С министъра заминава и бизнес делегация от представители на компании в различни области - онлайн маркетинг, IT сектор, телекомуникации, ВЕИ, дистрибуция на хранителни продукти, реклама, туризъм и др.

По време на форума министър Трайков ще направи презентация за актуалното състояние на българската икономика в условия на глобална криза и възможностите за привличане на повече чуждестранни инвестиции. Ще бъдат обсъдени перспективите за разширяване на двустранните бизнес контакти в търговията, промишлеността, енергетиката, туризма, както и в медийното партньорство, което ще популяризира още повече тези традиционно добри отношения.
По време на посещението си в Никозия министър Трайков ще се срещне с кипърския министър на търговията, индустрията и туризма Антинис Пасхалидис и с министъра на финансите на Кипър Харилаос Ставракис.

 

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа