ГОСПОДАРЯТ НА КУКЛИТЕ – I

ГОСПОДАРЯТ НА КУКЛИТЕ – I
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2023
  • Share:

Обложката на албума „Master of pupets” е проектирана от Metallica и Питър Менш и нарисувана от Дон Браунтигам, като е на нея е изобразено гробищно поле от бели кръстове, привързани към струни, манипулирани от чифт ръце в кървавочервено небе, за което Ларс Улрих обяснява, че художественото оформление обобщава лиричното съдържание на всички композиции–хората са подсъзнателно манипулирани.

 

0йиймнх

 

Сглобки и разглобки | ПП„Възраждане и 34-годишната схема на „Промяната

 

0бххбнй

 

Източник: www.wikipedia.org

 

На 10 ноември 2023 г. ПП„Възраждане са внесли Законопроект за посредническите услуги при сделки с недвижими имоти – сигнатура №49-354-01-117/10.11.2023 г. по деловодния опис на Народно събрание на Република България /НСРБ/:

 

1. Законопроекти – 49-то Народно събрание на Република България;

и 2. сигнатура 49-354-01-117.pdf.

След бърза справка в електронното деловодство на Парламента се оказа, че същият Проект на нормативен акт, е бил внесен и в 47 НСРБ /настоящото е 49-то/, но ПП„Продължаваме промяната и ПП „Има такъв народ – сигнатура №47-254-01-116/27.07.2022 г. по деловодния опис на НСРБ:

 

1. Законопроекти – 47-мо Народно събрание на Република България;

и 2. сигнатура 47-254-01-116.pdf.

Разликите, доколкото е видно от пръв поглед, са в мотивите и Предварителната оценка на въздействието на предложения закон.

 

Последният дори е и неточен, най-малко поради необходимостта от изменения и допълнения в редица други нормативни актове.

 

Изрично сочим, че и ПП„Продължаваме промяната, и ПП „Има такъв народ, са парламентарно представени, и повече от логично и същите политически сили да внесат техен и неразгледан проект на закон от предишно Народно събрание.

 

От друга страна, гореизложеното доказва, че ПП„Възраждане или нямат капацитета да изработват проекти на закони, или „някой ги е стимулирал – предвид естеството на новия закон – и същите са явно лобисти на нечии интереси, или се опитват да „трупатполитическа биография на нечий гръб.

Следваща вероятност е, политическите сили се оказват изключително толерантни към другите такива и вече дори си разменят проекти на закони, докато народът чака Промяната.

Същото отваря и стария въпрос за Кукловодите.

 

От ПП„Възраждане обаче започват открито да плагиатстват от ПП„Продължаваме промяната и ПП „Има такъв народ.

 

Доколкото са известни липсите на способности на последните, то гореизложеното не говори, а доказва, че -жденците са бушони на системата – замяната на ВМРО в Парламента, преди тях „Атака, а по-напред пак ВМРО,– но за разлика от другите т.нар. националисти са явно неспособни да изпълнят редица минимални изисквания.

 

Едно от тях е да представят качествени проекти на закони.

 

От друга страна, като се присетим какъв митинг направиха в Комисия по правни въпроси, когато се обсъждаше Референдумът им, относно приемането на Еврото, ПП„Възраждане показват липси, които са невъзможни да бъдат компенсирани, освен от тесни специалисти.

 

Доколкото последните ще обезсмислят и съществуването на -жденците.

 

Реално,доказановъввремето–вече34/тридесетичетири/години–Промянаняма!

 

А схемата на смени и размени, вече сме гледали:

 

1. Демократи:

Съюз на демократичните сили /СДС/ – Национално движение Симеон Втори /НДСВ/ – ГЕРБ – ПП „Има такъв народ /много неуспешно/ и план „Б ПП„Продължаваме промяната...

 

2. Националисти:

ВМРО – Атаката – ВМРО – ПП„Възраждане...

 

3. Партията-майка – БКП/БСП – и различните ѝ сателити, държащи различни групи от бивши комунисти...

Най-веселата част идва от факта, че Руската Федерация победи този „лош, лош Западвъв финансовата война – БРИКС и редицата кандидати за този икономически съюз доказват това твърдение:

 

5 /пет/ държави-членки – повече от 3.5 /три цяло и един/ милиарда население

27 /двадесет и седем/ държави изявили желание за членство в БРИКС.

На следващо място, Китай е най-големият външен кредитор на САЩ и може по всяко време да потопи петро-долара.

 

 

/2013 г. дългът на САЩ беше по-малко от 16 /шестнадесет/ трилиона долара – 2023 е повече от 32 /тридесет и два/ трилиона долара.

 

Доказана дългова спирала!/

 

От друга страна, китайците са работната сила на този „лош, лош Запад...

 

Казано по друг начин, ЕС без евтиния руски газ, цената на поредното сепуко вече се усеща от всички.

/Първият куриоз беше, когато ЕС забрани износа на пилешко месо за Руската Федерация, последната инвестира в този сектор, и днес е износител/

 

В САЩ производството на един iPhone може да достигне цената от 1/10 на панелна боксониера в Люлин – във фабриката на Фокскон работят 50 000 /петдесет хиляди/ китайци, в „недемократични условия...

В тази връзка, как ще бъдат разпределяни отново едни или други зони, било в геополитиката, било регионално, било между врагове и/или съюзници, много зависи от изхода на случващото се в Украйна.

Истината е, че на този „лош, лош Запад му трябва победа, понеже ще последва „Диктатa на Пролетариата”, а икономически Руската Федерация вече спечели...

 

Усетят ли се БРИКС и компания да инвестират в нови разработки и проучвания, чрез които да бъдат надскочени тези на този „лош, лош Запад – не сделка, разговор няма да има!

 

Тогава, всеки ще се спасява как може, как знае и пр., като най-голям шанс ще имат тези, които не зависят от външни пазари, производители, инвеститори и пр. – като бъдат изключени глобалните сектори – и не страдат от застаряващо население.

 

Сега идва ред на българските политици, които днес копаят в посока и насока, които е възможно да не са най-добрите за България...

 

 

Реалността е, че няма българска партия, а всяка политическа сила се кланя на и/или зависи от някого.

Въпрос на самоуважение и ценности!

 

 

 

 

 

адв. Николай Лалев

Станете почитател на Класа