С болка наблюдавам как все повече българи се обръщат срещу Европа

С болка наблюдавам как все повече българи се обръщат срещу Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.12.2023
  • Share:

 

Вчера в ефир Гого Лозанов каза, че според него е много лошо това, че Делян Пеевски е станал изразител на евроатлантическата ориентация на България.

 

 

Това било вредно за нея и трябвало спешно Демократична България да се намеси и да си върне тази роля в обществото. Понеже било важно не само каква е дадената позиция, но и кой е нейн изразител. 

Аз искам да попитам Гого Лозанов пък той защо изхожда от презумпцията, че ДБ и "демократичната общност" стават за добър говорител и лице на каквото и да било? Че когато те защитават нещо, то ще бъде по-харесвано? 

През целия си живот съм бил убеден в идеята за обединена Европа и продължавам да бъда, колкото и да ми коства това. С болка наблюдавам как все повече българи се обръщат срещу Европа и за това виня ТЪКМО монопола над "евроатлантизма", който умнокрасивите си заплюха през годините. Тъкмо Демократичната Общност и нейните говорители, оставащи редовно привкус за тежка комсомолщина, посредственост и сектантство, са водещата причина все повече хора в България да се обръщат срещу ЕС и НАТО. 

Всяка поява по телевизора на тези комсомолци и партийни функционери от породата на Евгений Дайнов отблъсква поредните няколко хиляди души от Европа. Всяко поредно обвързване на идеята за Европа и НАТО с крайния либерализъм и умнокрасивата комсомолщина кара няколко хиляди българи да станат антиевропейци. И го казвам с притеснение и болка, а не злорадство. 

Г-н Лозанов, тъкмо демократичната общност трябва спешно да бъде откачена от позицията на лице на евроатлантизма в България, бидейки една от най-презираните и отблъскващи мнозинството от хората политически прослойки в страната. 

Колкото по-бързо умнокрасивият, либерален комсомолец бъде скрит от телевизорите, толкова по-бързо ще спре да спада и подкрепата за НАТО и ЕС.

Очевидно не е проблемът Пеевски, защото той заема тази роля от има-няма два месеца, а спадът е от години. Проблем сте вие и вашата общност, които я заемате вече поне десетилетие, и затова наблюдаваме също толкова дълго спад в европейската ориентация на българите.

Най-сигурната рецепта да накарате българите да станат анти-европейци е ако ги убедите, че лицето на евроатлантизма в България са Дайнов, Хаджигенов и София Прайд.

 

Станете почитател на Класа