Това е българска класика. Потресна бг класика

Това е българска класика. Потресна бг класика
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2023
  • Share:

Чета за тревогата по евентуални български заложници в Газа и следя сводката на трафика за евакуирани българи от летището на Тел Авив (каква ирония, българите смятаха Израел за обетована земя на корнукопията преди време, а при първата сериозна опасност бегат, че и изискват да ги евакуират). 

 

Иронията ми е черна, защото поводът е по-черен. Има един българин, който се казва Милан Димитров. Той лежи в гръцки затвор при ужасни условия от една година без никаква вина, само защото е попаднал в пропагандната машина на САЩ срещу Русия и е нарочен за човек, който търгува забранени части с Москва, а забранените части (които са безобидни глупости) си стоят в София, както беше показано по бТВ преди време. 

Преди няколко дни беше решено да бъде екстрадиран в САЩ, а България не си мръдна пръста в негова защита, въпреки очевидната му невинност. 

За Милан няма българска държава, нито НПО (защото няма кинти). Нито служебните правителства на Радев, нито самият Радев, който се шубелисва от американското посолство повече от Пеевски, нито от Мария Габриел, която е толкова тъпа селянка от Хаджидимово (както би казал Борисов за нея), че не може да загрее въобще за какво става "на въпрос" (както би се изразила самата тя). 

Само "Възраждане" вдигна шум, но без резултат. Това отвратително лицемерие е потрес. И никакви публични пози не могат да го изтрият. 

Българската държава остави едно младо момче да стане жертва на американската пропаганда без да има вина, проспива трагедията на една фризьорка и други бг маргинали, нарочени за руски шпиони в Англия и ахка и се тюхка как да спаси госпожа Венче от Израел (по цял ден гледам нелепи интервюта с едни госпожи от обетованата земя, които меко казано са нелепи). 

Цялото медийно изстъпление е кошмар и ужасно напомня едностранчивото отразяване на Украйна преди година и половина. 

Днес Украйна я няма, но същите пропагандатори ви облъчват със същите си заготовки, което граничи с военно престъпление, защото загиват хора, физически и ментално. Отвратителна пропаганда. 

Ако българската държава си спомни кой е Милан Димитров и се запита, дали петима български маргинали в Лондон наистина са руски шпиони и се застъпи за правата на всички тях, ще означава, че имаме държава. Бас държа, че Пеевски няма да се изкаже по тези наболели въпроси. 

Защото тънката американска верижка около дебелия му врат го държи. А и защото е типичен българин, който не се интересува от съдбата на другите българи. Поради тази причина България "спасява" онези, които могат да се спасят и сами с всеки един самолет, и се разсейва за същинската трагедия на своите сънародници. Това е българска класика. Потресна бг класика.

Станете почитател на Класа