Свърши промяната, на ред е подмяната

Свърши промяната, на ред е подмяната
  • Written by:  Карлос Контрера
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

 

Налице е голямо, системно, всеобхватно чегъртане на ГЕРБ. 

 

 

Промяната и Демократична България така чегъртат Борисов и компания, че ГЕРБ са напът да получат поста управител на БНБ и Председател на Сметна палата. Пушек се вдига от смяна на модела. Статуквото е направо разбито, счупени са му зъбите и лежи по гръб в ъгъла на ринга. Борбата със статуквото е толкова голяма, успешна и последователна, че даже и ДПС са реабилитирани с помощта на бившите си душмани ПП и ДБ. 

Въобще Промяната и ДБ се превърнаха в ГЕРБ, а ГЕРБ се превърнаха в една нова форма на ППДБ. 

Няма вече "мутри", "чекмеджета", "пачки", "шарлатани"... Няма и следа от лютите закани и великите предизборни обещания. Цари съвместно коалиционно управление на довчерашните политически антагонисти. ППДБ така отстраниха ГЕРБ и Борисов от властта, че ги върнаха в управлението през парадния вход.

 

 

Интересно е щом толкова джентълменски управляват заедно, съвместно на национално ниво, как ПП и ДБ ще чегъртат ГЕРБ и наследството на Фандъкова в София? Предполагам ще сменят модела, както го смениха и на държавно ниво - по време на изборите огнени слова и закани, след изборите договорки и съвместно управление. Не случайно в края на този мандат на местната власт от Демократична България вече не са остри критици на Фандъкова и ГЕРБ. Мяукат като котенца в общинския съвет. Няма вече остри декларации и изказвания. 
Зад това прозира и желание, и договорка от есента на 2023г. да си управляват заедно - ГЕРБ, ПП, ДБ, Спаси София.
Свърши промяната, на ред е подмяната.

Станете почитател на Класа