Какво е общото между 49-ото НС и секса между тийнейджъри

Какво е общото между 49-ото НС и секса между тийнейджъри
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.04.2023
  • Share:

Ако погледнем по-критично към първото заседание на 49-ото Народно събрание (НС), то лесно можем да го оприличим на тийнейджърски секс - много предварително перчене, много високопарни думи, а накрая свърши преждевременно, почти веднага след като е започнала истинската работа.

 

 

И за да продължим биологичното сравнение - една работа имаха да свършат новите депутати, ама не успяха да я свършат от първия път. А именно - да си изберат председател.

Доказаха, че са произлезли от народа - и тяхното гласуване се оказа мъчно, скучно и видимо без особено желание.

Решението на Вежди Рашидов да прекрати заседанието за деня обаче, ако не друго, ни спести един цял следобед празни приказки с вероятно същия резултат - липса на избран титуляр за поста и изнервени и отегчени народни представители. 

Дори сега обаче някои депутати трудно скриха отегчението от това да са в Пленарната зала. "Искате ли почивка?", попита ги загрижено Рашидов след цели час и половина работа. Тъй де - слушане на декларации.

Някои все пак оползотвориха времето качествено - побързаха да се щракнат за снимка, че то не се знае колко ще се задържи и този парламент. Други просто присъстваха колкото да теглят една клетва.

Бяха там за бройката, каквато често е функцията на множество депутати през годините, когато от партийното ръководство спуснат инструкциите как да се гласува. 

Но преди да се стигне до законотворчество и законоборчество, предстои да видим колко дни ще отнеме този път на избраниците ни да одобрят свой избраник - т.е. да се излъчи шеф на парламента и да се сложи край на това първо заседание. Предният път им отне 3 дни. Вярваме, че могат и по-добре (да не се разбира "по-бавно").

Но преди това сме събрали някои снимки, които с кратки и шеговити коментари да опишат този първи ден на 49-ото Народно събрание. Можете да ги видите в галерията ни горе.

Станете почитател на Класа