Най-умният народ в света – бракувани 2,1 млн. ваксини за ковид за 52 млн. лв.

Най-умният народ в света – бракувани 2,1 млн. ваксини за ковид за 52 млн. лв.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.01.2023
  • Share:

Ваксини за ковид на стойност над 52 млн. лева са бракувани у нас, или подлежат на бракуване. Това са общо 2,1 млн. дози. От тях 1,1 млн. са „Пфайзър“ („Комирнати“), 690 хил. „Астра Зенека“, 261 хил. „Модерна“ и др.

 

 

Това са данни от министерство на здравеопазването, предоставени на „Медиапул“ по Закона за достъп до информацията.
Според цените за една ваксина, на които купуваше ЕК за страни от съюза, и за цените, оповестени от българското правителство, само ваксините за бракуване на „Пфайзър“ са на стойност между 40 и 45 млн. лева.

Какво да мисли човек – богата държава, има – хвърля. И умен народ – не се ваксинира, щото знае повече и гледа да се предпази…
Така се нареждаме сред „най-напредничавите“ държави в света по ваксинация – Афганистан, Ирак, Бенин, Нигер (виж илюстрациите). Гана и Нигерия ни изпреварват с малко повече ваксинирани, но и до тях сме близо.

Мъдрост извира от нашенеца. Идва епидемия, мрат хора, той вика – „Лъжат ме, няма вирус, не мрат хора. Или – „те са умрели от друго, не са им правили аутопсии“.

 

 

Дават му безплатно ваксина, да му спасят задника, той вика – „Това е непроверена субстанция, пробутват ни я за печалба“. Здравото му чувство за реализъм го предпазва.

Има и по-мъдри нашенци, които знаят тайните на света. Според тях с ваксините „искат да ни чипират и да ни управляват“. Още по-запознати казват, че с ваксините „искат да ни изтребят“. Из социалните мрежи се въртеше едно предсказание, от достоверни източници, че всички ваксинирани ще умрат до една година. Беше споделено и разпространено десетки хиляди пъти. Година мина, не измряха, но вярата в конспирациите остава.

Но да разгледаме картата за ваксинациите по света, от която се вижда кой народ е по-умен. Глупавите американци, канадци, западноевропейци са ваксинирани между 70% и 95%. Те са подвластни на световната билгейтска конспирация, чипирани, форматирани, готови да ги управляват с рутер, те самите превърнати в рутери, според познавачите.

 

Графики: „Ню Йорк таймс“

Но вижда се, че и Индия, която не е толкова подвластна на билгейтската конспирация, и там се ваксинирали към 75% от милиардното си население. И, о Боже, Русия, която е враг на целокупния Запад, и там ваксинирани към 60%. С „непроверени субстанции“, още по-непроверени от западните. Уж били откраднали ваксината на „Астра Зенека“, или обратното – тя била открадната от руснаците и прочее – хляб за конспираторите много. Дори комунистическа страна като Куба, под ембарго от САЩ, се ваксинирали 90%.

В България ваксинираните са към 30% от населението.

Според конспирациите, имало статистика, тестове за интелигентност и прочее – били сме най-умната нация в света след евреите. Сега се доказва, че сме по-умни. В Израел са ваксинирани над 70%, а рисковите групи почти 100%.

И китайците се оказаха прости, уж независими от Западния свят, а и те ваксинирани над 90%. Сега там премахнаха строгия локдаун и масово се заразяват, но смъртността им е няколко пъти по-ниска от България, защото са ваксинирани, с техните няколко вида ваксини, по-добри или по-лоши.

Народната мъдрост у нас извира отвсякъде – водещи и редактори в телевизии, медии, депутати и цели политически партии като „Възраждане“ и ИТН. И пускат Мангърката обилно по телевизиите, без опонент срещу него, да препоръчва чай и аспирин, вместо ваксина.

 

 

 

Резултатът – 80 хил. души свръхсмъртност за две години, над 1% от населението си замина от ковид вълната. На второ място по смъртност в света след Перу. Свръхсмъртност е най-верният показател. Не тестове кой от какво е починал, а колко души повече са умрели за година, в сравнение с предишните години. Това е най-точната статистика – по смъртен акт. Не можеш да пишеш живия умрял, макар че и това оспорват.

Така достойно се нареждаме сред „най-умните народи“ в света.

 

 

 

Станете почитател на Класа