Какво става с ВУЗ-овете?

С масов бой между българи и турски студенти бе отпразнуван краят на първата учебна година на Европейския политехнически университет в Перник, съобщиха вчера от МВР. Мелето е станало в петък към 4 ч. сутринта пред дискотека "Дрийм" , която се намира непосредствено до учебното заведение. Разбити носове, устни, вежди и синини по лицата са резултатът от празника на учебното заведение, около чието създаване имаше хиляди въпросителни. Те съществуват и сега. Като най-важният продължава да е: какъв е смисълът от това учебно заведение?
Още един въпрос увисна вчера в публичното пространство, след като излезе и поредната класация на висшите училища у нас. Според нея СУ е на четвърто място, а на първо и второ са съответно Медицинският университет и Университетът за библиотекознание и информационни технологии. Класацията се появява месеци след като МОМН подреди СУ на първо място. Нещата някак си се подредиха, след като проверка в ДАКСИ показа, че в управителното тяло на този институт е ректорът на УНИБИТ, чието висше учебно заведение е класирано на второ място.
Може би е редно да се въведе някакъв ред в класациите, за да не се объркват студентите във време на кампания. В противен случай се получава хаос, от който не печели никой.

Станете почитател на Класа