×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

easyJet превози 43 000 пътници по линията София - Берлин

Водещата европейска авиокомпания easyJet превози над 43 000 пътници през първата година на линията София-Берлин Шьонефелд. Превозвачът откри маршрута на 2 април 2013 г., добавяйки още една възможност за директен полет от българската до немската столица. Профилът на пътуващите показва, че 47% от общия брой пътници пристигат от Берлин, докато заминаващите от София възлизат на 53%. 15 на всеки 100 пътници използват еasyJet за бизнес пътуване от София до Берлин.
Берлин Шьонефелд стана четвъртата дестинация на easyJet от България след Лондон Гетуик, Манчестър и Лондон Станстед. easyJet продължава да оперира линията три пъти седмично във вторник, четвъртък и неделя със самолети Airbus A-319 или А320.
"През последните дванадесет месеца повече от 43 000 пътници се възползваха от ниските тарифи на easyJet в комбинация с нашето приятелско обслужване по линията София-Берлин. Немската столица е много вълнуваща дестинация за хората от цяла Европа и всеки може да прекара страхотно време там – независимо дали за почивка, по бизнес дела, с културна програма или за нещо друго. Ето защо продължаваме да предлагаме нашата гъвкава полетна програма от София, съчетана с по-ниски цени, започващи от 34,99 евро* за еднопосочен билет", заявява Селин Соние, маркетинг специалист на easyJet за Северна Европа.

* Еднопосочна цена на пътник, на база двама души, пътуващи с една и съща резервация. Цената включва административна такса и такса за плащане с кредитна карта. Има допълнителна такса за покупка на багаж. Повече информация на www.easyJet.com. Налични за пътуване между 28 май – 23 октомври тази година са 169 места на тази и на по-ниска цена. Валидни цени към дата 28 март 2014 г.

За easyJet: easyJet оперира въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа с водещо присъствие в топ 100 маршрутите и на 50-те най-големи европейски летища.
easyJet превозва повече от 60 милиона пътници годишно, от които 11 милиона пътуват с бизнес цел.
easyJet лети с над 200 самолета по повече от 600 маршрута между над 130 летища в 30 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че пътник на easyJet е отговорен за 22% по-малко въглеродни емисии от пътник на традиционна авиокомпания, ако летят с един тип самолет по един и същ маршрут.

Станете почитател на Класа