От враждата между „България ер“ и „Сибир еърлайнс“ губят само руските туристи

Все още въпросът кой ще вози руските туристи по нашето Черноморие това лято стои открит и няма изгледи за скорошно разрешение. А активният сезон вече настъпи... Насроченият за 10 юни полет на „България ер“ от Новосибирск до Бургас не получи разрешение от руските авиационни власти, макар че бе поискано още през април. Оттогава руснаците повтарят едно и също: „България ер“ е назначена за национален превозвач, но не и по дестинацията Новосибирск – Бургас и Новосибирск – Варна. По тези линии с руски туристи може да лети само руският превозвач „Сибир еърлайнс“.
Поне засега няма изгледи руснаците да пуснат която и да е българска авиокомпания на своя пазар. За сметка на това „Сибир еърлайнс“ предлага на туристите и туроператорите своите редовни полети, само че със 70 евро повече на човек. И тъй като се очаква това лято броят на руските туристи да достигне около 200 000, е ясно чий е интересът.
От това обаче губят туроператорите, които вече са „продали“ ваканции на туристите, но не могат да осигурят транспорта им и ще плащат неустойки. Губещ е и руският турист, защото почивката му не само ще закъснее, но ще трябва и да плати малко повече.
„Сибир еърлайнс“ пък ще спечели 1-2 млн. евро повече.

Станете почитател на Класа