ДКЕВР отново разчита на неизвестността

Не е много ясно кого точно обслужва поведението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която протака обявяването на новите цени на ток и газ. Тъй като те трябва да влязат в сила на 1 юли, беше време да разберем какви са. Както и електроразпределителните предприятия - да настроят електромерите си на новите цени. Също и консуматорите на природен газ трябва да знаят колко кубика газ могат да си позволят да платят след тази дата.
Изобщо всеки, който прави бизнесплан за следващите 6 месеца, трябва да е наясно с цените на енергоносителите, иначе планът му може да си остане на хартия , а самият той да се нареди на опашката за служебно заличаване от Търговския регистър. Или в най-добрия случай да се окаже принуден да ограничи предприемаческия си дух в очакване на по-добри времена.
В практиката на енергийния регулатор обаче нищо не се променя – той продължава да обявява цените в последния възможен ден. Така и в момента е ясно това, което беше ясно и в началото на месеца – токът ще поскъпне с 1-2 % до 5 на сто, а природният газ със сигурност ще поскъпне, но още не знаем с колко.

Станете почитател на Класа