Зловещият зопарк в Копенхаген - след жирафа Мариус убиват 4 здрави лъва

Копенхагенската зоологическа градина евтаназира четири здрави лъва в понеделник само няколко седмици след умъртвяването и публичната дисекция на млад жираф, предизвиквала възмущение сред любителите на животни от цял ​​свят.

От зоологическата градина заявиха, че са убили 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и два по-млади лъва след след нов мъжки лъв пристигна в неделя като част от програма, която трябва да поднови животните за разплод на зоологическата градина.

"Сега, когато две млади женски, родени през 2012 г. достигнаха зрелост и са здрави, те могат да заменят старата женска и да образуват здрав триъгълник с новия мъжкар", се казва в изявление на на зоологическата градина.

Заявява се, че два млади лъва не са достатъчно големи, за да се грижат сами за себе си и биха били убити от новия мъжкар, веднага щом му се удаде възможност.

Копенхаген зоологическа градина беше обект на множество критики през февруари, когато там умъртвиха Мариус , 18-месечен възраст жираф и го нарязаха пред група деца. Животното било убито, за да се избегне кръвосмешение, заявиха тогава.

Персоналът получи смъртни заплахи след здравият жирафа беше убит. Шефът на зоологическата градина, Щефен Стреде, твърди, че не очаква същата реакция този път." Мисля, че хората са по- просветени след Мариус", казва той пред информационната агенция Рицау.

Станете почитател на Класа