Кольо Колев: ГЕРБ на челото си имат един огромен гноен цирей - Цветанов

Това, което видяхме на този конгрес, всъщност беше една голяма пудра за обществото. ГЕРБ на челото си имат един огромен гноен цирей и това, разбира се, е Цветан Цветанов. Това заяви в сутрешния блок на bTV социологът Кольо Колев по повод състоялото се вчера национално съвещание на ГЕРБ.„Извърши се следната пудра – сложи се Йорданка Фандъкова, безспорно популярна фигура", посочи той. Същото се отнася и за включването в ръководството на партията на Димитър Николов и Румяна Бъчварова. „Мислите ли, че Йорданка Фандъкова ще може да извършва реална работа?", попита той.

Според Колев, повдигането на въпроса за езика за водене на предизборна агитация е „мръсен номер". По думите му, ако такъв въпрос се постави в САЩ, например, би било неуместно. „ГЕРБ в коалиция с „Атака" в опит да се торпилира коалицията", обясни той ситуацията в парламента.

Според политолога Румяна Коларова, циреите са няколко. „Не е ли по-важно за тези евроизбори да се говори повече за проблемите на регионите", попита тя и напомни на Колев, че Европа е на регионите.

По въпроса за скандала около обсъждането на езика за предизборна агитация Коларова смята, че „не става дума за някакъв вид театрална сценка в пленарна зала". Тя посочи, че има още много въпроси, по които БСП и ДПС не са постигнали еднаква позиция.

Относно обсъждането на Изборния кодекс Коларова каза: „Незнайно защо Мая Манолова реши да прави изцяло нов Изборен кодекс, което е непосилно в настоящия формат".

Станете почитател на Класа