ДКЕВР успя да помири НЕК и енергийните компании

След едногодишно обсъждане най-накрая електроразпределителните предприятия и НЕК ще подпишат договори, с които да се регламентира работата им. Въпросът за драгия абонат на енергото обаче е как ще му се отрази това в сметката и ще има ли ток или не в жилището си. Защото практиката досега показва, че подобни „подобрявания на системата“ от производителя до потребителя обикновено водят до оскъпяване на услугата, но не и до подобряване на качеството й.
По повод на оскъпяването засега от енергийния регулатор планират от следващия месец токът да се увеличи с около 1,5%. А подписването на тези договори не е причина за увеличението на услугата. Иначе как досега по домовете и офисите все пак имаше електроенергия?
Тепърва обаче ще се разбира дали някоя от страните ще изрази недоволство от контракта, или всички ще започнат да се оплакват в ДКЕВР. Още повече че, ако някоя от страните не спази посочения от нея график, ще дължи глоби – на регулатора. Тъй като никоя от компаниите досега не е платила глоба на клиентите си за лоша услуга или за липсата й, за тях остава надеждата, че поне ще имат ток. Със или без договори.

Станете почитател на Класа