В туризма очакват ръст на почиващите от 6%

Макар да е само началото на пролетта, все по-силно започва да мирише на море и на чуждестранни гости. Преди дни завършиха предварителните резервации за пакетите с намаления, които сочат сериозно увеличение. Но въпросът е на какво се дължат? Размириците в Северна Африка отвориха за нас възможност да увеличим приходите си от туризъм. Според предварителните данни браншът очаква посетителите тази година да са със 6 на сто повече от миналата.
Обяснението е, че повишаване на качеството на предлаганите услуги, атрактивните намаления и удобните пакетни предложения са привлекли туристите. Всички отричат положителното влияние на политическите размирици в Египет с обяснението, че това е различна дестинация, с която България не се конкурира. Но с половин уста коментират, че всичко оказва влияние.
А дали и с колко се е повишило качеството на предлаганата услуга, ще се разбере следващият сезон, когато започнат предварителните резервации – тогава ще видим дали са останали доволни туристите. Ако не, конкуренцията от другите дестинации ще става все по-жестока, а ние отново ще търсим нови пазари.

Станете почитател на Класа