Промоцията на "Кремиковци" пак не се състоя

Трагикомично завърши и третият опит за продажба на основните активи на металургичния комбинат „Кремиковци“. В ранния следобед вчера дойде новината, че шуменската фирма „Виктори комерс“ е предложила 396 млн. лв. за „Кремиковци“, с 1 млн. лв. повече от минималната тръжна цена. Промоционална цена, както се казва.
Час по-късно се оказа, че кандидат-купувачът не е внесъл 10% депозит, за да участва в процедурата. Така радостта, че комбинатът е продаден, се оказа преждевременна и напразна и дори промоцията не помогна. Преди време попитали Радио Ереван по какво си приличат някогашните символи на българската икономика „Булгартабак“ и „Кремиковци“. И за двете фирми има по три неуспешни опита за продажба, но при четвъртия през пролетта и двете фирми има шансове да бъдат раздържавени, макар и почти на безценица. Важното е агонията да спре, отвърнало радиото.
В същото време справка в интернет показа, че шуменската фирма е представител на турски холдинг за България, който има интереси в областта на недвижимите имоти. Явно никой не се интересува вече от българската металургия. Интересни са 22-те хиляди дка близо до София.

Станете почитател на Класа