"Кремиковци" = 8000 декара

Единствената надежда в момента да бъде осребрено имуществото на „Кремиковци“ и кредиторите му да получат поне част от вложените в него пари е чрез продажба на имущество и земя. Началната цена от 395 млн. лева не е ниска, но този път купувачът няма задължението да възражда производството на металургичния гигант, може просто да използва земята, а и някои сгради, които също ще се продават.
Нищо чудно, че този път има много фирми, които не спират да оглеждат терена. Към първоначалната площадка сега са включени още стотина декара, с което теренът се закръгля на 8000 декара. Реално с това приключва металургичното производство до Гара Яна, тровило толкова много години въздуха на софиянци. Остава само някой да рекултивира терена, което също струва немалко пари.
Ако се намери инвеститор, той може да строи технопарк или втора Силициева долина, каквито идеи бяха лансирани още в началната фаза на производството по несъстоятелността. За тези идеи Софийската община дори може да кандидатства за финансиране по линия на еврофондовете.

Станете почитател на Класа