Някой трябва да плаща и „поносимите“ загуби на „Топлофикация“

Загубите на „Топлофикация-София“ за 2010 г. ще бъдат поносими, обясниха вчера оттам. Някак си неясно остава обаче колко точно ще са поносими и за кого, след като се знае, че само дълговете на дружеството към „Булгаргаз“ достигат 500 милиона лева.
В същото време столичното парно може да се каже, че е и богопомазано, защото въпреки многобройните заплахи досега „Булгаргаз“ не е рискувал да се спре доставките на гориво и да остави София на студено. Така че, щом новите дългове на компанията не са проблем за дружеството – да му мисли газовият доставчик „Булгаргаз“, който трябва солидарно с топлофикациите у нас да изпълнява социални функции.
Ако новото ръководство на „Топлофикация-София“ си е научило урока, е време да намери начин за инвестиции в компанията, както и да се върне доверието на клиентите, защото коректните ще стават все по-малко, ако се продължава така.
А дали хората ще продължат да предпочитат отоплението с парно, а не с ток или газ, още е рано да се каже. Във всеки случай броят на отказалите се расте, така както растат и цените на „Топлофикация“. А с тях – и „поносимите“ загуби на дружеството.

Станете почитател на Класа