Пропуските при "Тракия" на поправка при "Марица"

Тръжните условия за кандидатстване в търговете за двата участъка на магистрала „Марица“ са променени. Според новите изисквания всички фирми в консорциума трябва да имат опит в строителството на магистрали и I клас пътища с товароносимост 11,5 т.
Досега изискване за опит имаше само за водещата фирма в консорциума. За да не се стига дотам, че изпълнител не може да сертифицира извършените дейности по вина на държавата и затова го наказват, вече ще е разрешено при такъв казус да се сертифицират по-малко от 100% от работите на определен етап.
Който не строи магистрали, не допуска грешки. Важното обаче е, че от пропуските при магистрала „Тракия“ държавата си е взела поуки и още при следващия конкурс се опитва да не създава предпоставки за същите проблеми.
Наложи се изпълнителят „Трейс“ да плати глоба заради несвършена от държавата работа. Сега вече властта ще си носи отговорността.
Добре е да знаем, че „Марица“ ще се строи от фирми, които и друг път са го правили и имат опит. А за фирмите е добре да са сигурни, че ще работят нормално и няма да плащат за грешките на държавата.

Станете почитател на Класа