Кръговото край Бяла "пази" колите от падане в реката

Всички мерки за обезопасяването на кръговото кръстовище на моста край град Бяла са били извършени. Поставени са и 5 пътни знака за ограничаване на скоростта, за населено място, че има кръстовище и за пресичане на път с предимство. Причината за катастрофата с украинския ТИР от 22 ноември, при която полицейска кола беше затисната, а друга блъсната, е несъобразената скорост, с която се е движел камионът.
Когато не спазват правилата и ограниченията, ние нищо повече не можем да направим, коментират от пътната агенция.
Оттам бяха категорични, ако кръстовището го нямаше, със сигурност лекият автомобил, който е бил блъснат от камиона, е щял да падне в реката.
Кръговото е готово, а знаците са поставени. Цяла агенция е заета да оповестява резултатите от работата на специализирана комисия по случая – пет дни след като точно там беше затисната полицейска кола. Утехата е, че ако не е било новоизграденото кръстовище, ТИР-ът щеше да се стовари в реката, вместо върху полицейската патрулка, отчитат бодро от пътната агенция. За нас остава да се питаме – струва ли си цяла специализирана комисия да работи заради това, колите да не падат в реката, а една върху друга?

Станете почитател на Класа