Имаме неизвестни за туриста места, но само кампания не стига

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма прави и комуникационна кампания за стимулиране на туризма вътре в страната. 50-те най-интересни и неизвестни туристически обекта ще влязат в специален списък до пролетта на 2011-а.
Такава кампания определено е нужна, но винаги буди притеснение въпросът колко ефективна ще бъде тя. Защото дори познати и интересни исторически и културни обекти у нас като Перперикон, та дори Царевец не са добре представени, рекламирани и повечето нямат добра съпътстваща инфраструктура. А за някои от тях – такива изобщо липсват.
Старо правило е, че с реклама може да се привлекат повече туристи, особено ако на мястото няма кой знае каква навалица. Но все пак трябва да може да се стигне дотам, нали?
Иначе цялото очарование на пътешествието изчезва. Затова ресорното министерство трябва да прави планове с регионалното ведомство. Не само за да се строи инфраструктура, но и да се поддържа. Разбира се, за това трябват както пари, така и организация.
Тези проблеми не може да решим толкова лесно, за това се говори непрекъснато. Колкото и красив да е природният или културният обект, без постоянна грижа за околната среда, пътищата, информационните табели, знаем ли къде отиваме и какво да очакваме?
Затова е време от фазата на говорене да преминем към тази на действие.


Станете почитател на Класа