Първо в Москва и Франкфурт, после и в други дестинации

14 години след закриването на всички 21 туристически представителства, които България е имала, отново предстои откриването на две – в руската столица Москва и във възловия за туризма германски град Франкфурт. Причината е повече от очевидна – туристическият бранш разчита най-много точно на руския и германския външен пазар. Отминалият сезон не направи изключение – най-много в нашите курорти отново бяха летуващите както от Русия, така и от Германия.
Това по принцип не е кой знае каква изненада, тъй като немските и руските туристи традиционно хранят добри чувства към нашето Черноморие още от времето на соца. Нито превръщането на курортите в бетонови джунгли, нито проблемът с визите успяха да откажат германци и руснаци от ваканция в България. Само ги редуцираха значително. Противно на очакванията, оказва се, че не е необходима само реклама на страната, но и организирани усилия, включително и от държавата.
Надеждите на бранша са, че тези две представителства ще бъдат само началната стъпка от възстановяването на всички 21 представителства по света, а защо не и повече?

Станете почитател на Класа