„Ол инклузив“ като пълен пансион

Идва туристът в България и получава луксозна база... Предлагането ни спира дотук. Няма инфраструктура, развлечения, исторически или културни маршрути. Затова посещенията на платежоспособни туристи все още са рядкост у нас, а услугата „ол инклузив“ завладява все нови и нови територии.
Факт е обаче, че тя е за масовия клиент, който търси по-ниски цени. Оказва се, че това е сегментът, в който сме най-добри и конкурентоспособни. Факт е също, че кризата предизвика бум на това предлагане. Според бизнеса в момента се търси именно „ол инклузив“ и хотелиерите трябва да бъдат по-гъвкави.
По-големият въпрос е дали това е туризмът на България? Естествено, че не. Туризмът е много повече от храна на корем. Качественият „ол инклузив“ включва още анимация, пространство, развлечения, което малко хотели все още предлагат. Без тези екстри услугата е просто пълен пансион. Освен това трябва да се създадат други условия, за които са необходими много инвестиции от страна на бизнес и държава, но и много по-стриктен контрол. За да не се окаже, че България е само бармани, павилиони, компаньонки, шум до небето, в което някои хора искат да я превърнат.

Станете почитател на Класа