70 души от бургаската корабостротелница излязоха на протест

Около 70 души от бургаската корабостротелница се събраха на предварително разрешен протест, предаде Агенция „Фокус“. Бившите служители блокираха кръстовището на ул "Иван Вазов" и Старата поща като пропускат само автобусите на градския транспорт. Утре в 8ч имат уговорка да се срещнат изпълнителния директор на корабостроителницата Диян Маринов. Те се надяват той да внесе повече яснота за бъдещето на завода. Сред протестиращите бе и младо момиче с бебе в количка, която е заедно със съкратения си баща, който със заплатата си от завода издържал цялото семейство.

Някои служители, съкратени от "Бургаски корабостроителници" АД, са започнали наново да си подават молби за работа. Това казаха работници на предприятието, които излязоха и днес на протест в центъра на Бургас, предаде агенция БГНЕС.
"Обаждат се на началник – цеха, той казва какви хора му трябват и те си пускат молби. Пет - шест заварчици, трима монтьори, от спусковото имало, но нямам точна информация", каза Николина Иванова, бивш икономист – цени в предприятието. Сред протестиращите имаше и човек, пуснал си молбата за назначаване, но той не пожела да говори пред медиите. Работниците обаче не знаеха към кого се подават документите, към кое дружество, защото по тяхна информация, настоящото е обявено или ще се обяви в несъстоятелност.
В понеделник те ще се срещнат с изпълнителния директор Деян Дянков, който е обещал да ги приеме в предприятието около 8 ч. Съкратените служители поясниха, че ще го питат за неизплатените осем заплати, обезщетения, които имат да получават, както и за бъдещето на завода.
Искам да каже дали ще има работа и дали ще има пари, сподели Стоян Георгиев, един от съкратените работници. Ако потръгне корабостроителницата, сигурно 90% от нас ще ни извикат на работа, добави работникът.

Станете почитател на Класа