Обхватът по „Гражданска отговорност“ е 78%, цените са достатъчно приемливи

Настоящият обхват на задължителната полица е близо 78% по данни на Гаранционния фонд. Всъщност тя трябва да бъде сключена, ако искате да управлявате автомобил. Разбира се, свиването на доходите оказва влияние, но се надявам да не повлияе на обхвата догодина. Все още цените са достатъчно приемливи за всеки водач. Вярно е, че повишението на застраховката е реален факт, но цените няма как да растат с една и съща стойност.
Ако се появят нередности по време на кампанията по сключване на „Гражданска отговорност”, ще се подхожда безкомпромисно и ще прилагаме всички наказателни административни мерки. Миналата кампания премина сравнително спокойно, надявам се тази година ситуацията да е още по-добра. Досега не сме засекли опити за неправомерно предоставяне на бонуси или отстъпки, които да свалят цената на задължителната полица. На всеки сигнал, който е постъпил в КФН, сме отреагирали в рамките на часове. Контролът по отношение на ГО се увеличава с всеки изминал ден. Колегите от МВР оказват пълно съдействие за това.
Системата „бонус-малус” ще стане факт, когато станат факт промените в Кодекса за застраховането.
Промените най-вероятно ще бъдат внесени следващата година.
В резултат на допълнителния резерв, който въведохме миналата година през ноември във връзка с „Гражданска отговорност”, който трябва да заделят застрахователните компании, резервите им са се увеличили с около 120 млн. лева. Всъщност това са пари на застрахованите лица и са на тяхно разположение, ако се налага застрахователната компания да им изплаща обезщетение по настъпили пътнотранспортни произшествия. Ако се обърнете към самите компании и към асоциациите, които защитават интересите на потребителите на застрахователни услуги, ще видите, че самите съдилища вече многократно повишават присъдените суми.

Станете почитател на Класа