Илиан Илиев: Няма треньор, който да не желае публика

Илиан Илиев: Няма треньор, който да не желае публика
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.11.2023
  • Сподели:

Селекционерът на България - Илиан Илиев, говори на специално организирания брифинг преди европейската квалификация срещу Унгария. Илиев коментира сагата около провеждането на тази среща след въпроси на журналисти и анализира какво е тренирал отбора на "лъвовете", след като той пое начело родния футболен тим.

 

 

„Както споменах и на представянето преди седмици, аз се чувствам длъжен да дойда и да помпогна в този нелесен момент и се надявам да успея да го сторя. Що се отнася до промените, които възнамерявам да направя, тимът трябва да придобие самочувствие, което нямаше. За 2-3 дни е трудно да направим големи промени. Предвиждаме леки такива в системата на игра. За мен е важно играчите да играят с по-голямо самочувствие, тъй като трябва да покажат на какво са способни на терена“, каза селекционерът.

„Трябва да кажа, че унгарският отбор е много опитен и мисля, че те имат ясна система и играят често заедно от години наред. Унгария не е само Собослай, имат много други добри играчи. Знаем, че имат проблеми с контузии, но ако влезеш на терена с мисленето само за Собослай, то ние ще имаме големи проблеми. Трябва да играем сплотено срещу една много добра селекция“, добави наставникът на „лъвовете“.

„Трябва да влезем на терена за нашата чест. Разбира се, че цялата история около мача е неприятна. Няма треньор на света, който да иска да играе без подкрепата на феновете. Колкото и да е неприятна тази ситуация, ми се иска да излезем с чест от нея“, прибави Илиан Илиев.

„Старахме се от първия ден да се абстрахираме от тази ситуация. Подготовката за мача протече добре. Имаше моменти, в които някои от тях питаха, дали ще играем, което не е добре, тъй като е трудно да се настроиш за мача. Това е най-доброто, което сме избрали за България. Намираме се в една неприятна ситуация като резултати. Единственото нещо, което трябва да направим, е да се концентрираме. Унгарците са обиграни и имат добра система. Със сигурност и аз като дебют и за играчите щеше да е добре да има фенове и да ни помогнат, особено с Унгария у дома. Добре е, че обстановката на Бояна беше по-изолирана и спокойна“.

„Групата трябваше бързо да се събира. Решихме да не правим много промени. Не очаквайте много смени в титулярния състав. Не може да кажем според това, което се с правил предния треньор, дали ще има разлика. Там имаше много текучество. Добре е да имаме млади играчи, но ние не бягаме от опитните, които да помагат в трудните моменти. Няма да изпадаме в крайности. Искаме да се представим добре и да играем футбол срещу Унгария. Целта е да вземем точки“.

„Кристиян Димитров е с контузия. Лека е, но няма да е на линия за двата мача. Краев е наказан за първия мач, а останалите работиха добре. Някои от играчите ги познавам дори от малки, включително и Десподов. Знам, че това, което показаха последните мачове, не говоря за резултати, а за игра – е далеч от това, което могат. Това си поставихме за цел – всеки след мача да не казва „Аз“, а „ние“ и тимът да е на първо място. Нормално е да имаш его, но за да постигаш големи неща трябва да имаш и характер. След мача искам да говорим за нас, а не за индивидуалности. Виждам това в тренировките от събота, така че се надяваме да успеем да го вкараме това в мача. Най-важното е да се абстрахираме от резултата, тъй като дори с 1 победа няма да се класираме на Европейско. Искам да покажем лице, върху което оттук насетне да надградим“, допълни още Илиев.

 

 

 

„Не знам откъде се появиха нещата с капитана след всичко, което се изписа тези дни. Не може за 2-3 дни да сменим капитана, масажиста и доктора. С треньорите се познаваме като щаб и помощен персонал от много години. На този етап не се предвиждат промени. И Кирил, и Антон Недялков са опитни играчи. Има и по-малко опитни от тях. В капитанството няма промяна, за да се коментира“, отговори Илиев.

„Унгария имат изчистен стил на игра, ще се повторя. Познават се от много време. Един излиза, а друг ще влезе и не стават големи промени. Собослай е водещ играч, но ако игнорираме останалите и се фокусираме върху него, ще имаме проблеми. Работим много тактически последните 2-3 дена и ще се противопоставим на тяхната схема на игра. Ако не се получи, имаме вариант да променим, така че това са добри съперници от световна класа. Без неговите колеги на Собослай ще му е трудно сам да ни победи“, завърши Илиан Илиев.

Станете почитател на Класа