Отхвърленият от Барса Луис Суарес спечели Ла Лига с Атлетико Мадрид

Отхвърленият от Барса Луис Суарес спечели Ла Лига с Атлетико Мадрид
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    24.05.2021
  • Сподели:

Нападателят на Атлетико де Мадрид, Луис Суарес не сдържа вълнението си след победата срещу Реал Валядолид, която коронова отбора му с испанския трофей от Ла Лига в събота.


Уругваецът, отбелязал победния гол, беше седнал на тревата на стадион "Хосе Зорила" във видео разговор със съпругата си и децата си. Суарес не можеше да спре да плаче, докато си чатеше с най-близките си.


В диалог с испанските медии „Ел Пистолеро" обясни защо тази първа титла с екипа на Атлетико го е докоснала толкова много. "Трудно бе след ситуацията, която трябваше да преживея. Сезонът започна с начина, по който ме гледаха отвисоко в Барса. После Атлетико ми отвори вратите да продължа да показвам, че мога да бъде полезен и за това аз винаги ще бъда благодарен на този велик клуб, че ми се довери", каза той развълнувано и с треперещ глас.


През 2020 г. Барселона и главно новият треньор Роналд Куман, в разгара на сериозна криза в отбора, решиха, че 33-годишният уругвайски футболист трябва да напусне. Барселона каза на Луис Суарес, че е „твърде стар, няма да може да играе на високо ниво и не влиза в плановете на клуба".


След като си тръгна обиден по този противоречив начин, уругвайският нападател подписа двугодишен договор с Атлетико де Мадрид, с който дебютира миналия септември.


"Много хора страдаха заедно с мен. Съпругата ми, децата ми. В продължение на много години съм във футбола и мисля, че това е годината, в която те са страдали най-много. Ето защо това беше моето посвещение във всеки мач", добави Суарес.


Той се присъедини към Атлетико Мадрид, показа брилянтна игра, стана голмайстор на приелия го с отворени обятия отбор, и помогна да спечелят първата си титла в Ла Лига от седем години насам.

Станете почитател на Класа