Официално: Гриша Ганчев и Юлиан Инджов спират да финансират ЦСКА

Официално: Гриша Ганчев и Юлиан Инджов спират да финансират ЦСКА
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.02.2021
  • Сподели:

Пламен Марков, изпълнителен директор на ЦСКА, потвърди новината от клуба, гръмнала късно в понеделник вечер.
Собствениците Гриша Ганчев и Юлиан Инджов спират да дават пари за отбора. Те поеха клуба в много тежък момент през 2015 г., минаха през купуване на емблемата и спортно-техническото наследство, през един сезон във "В" група, където най-титулувания ни отбор бе изхвърлен заради финансови проблеми, а сега обявяват оттегляне.

 

Поводът е декларация на фенове от фракция в "червената" публика, където се изразява недоволство от начина, по който се управлява клубът, а най-силните играчи се разпродават в разгара на битката за титла и купа на страната. Още в понеделник вечер Ганчев обяви оттегляне чрез сайта "Топспорт", а днес на пресконференция, Марков потвърди.

 

"Пресконференцията е по повод изявлението от снощи на нашите собственици за прекратяване на ангажиментите към ЦСКА - обяви пред репортери на стадион "Българска армия" директорът. - Имах разговор със собствениците, които са категорични в намеренията си да приключат с финансовите си ангажименти.

Господин Ганчев счита, че при тази ситуация не желае повече да продължи издръжката.

 

В следващите 10 дни, до две седмици ще изчистят задълженията на клуба към техни фирми, за да няма финансови ангажименти.

Акциите ще бъдат подарени на всеки, който желае да продължи да издържа ЦСКА и да е финансов благодетел. Ще ги получи на безценица. Собствениците гарантират, че финансовото състояние на клуба е обезпечено, а отборът ще може да завърши спортно-техническата година без проблеми.

 

Причината е в писмото, което бе публикувано от феновете.

Да припомня, че ЦСКА реално не съществуваше, когато дойде това ръководство. Има развитие, изградихме отбор, още във "В" група спечелихме купа. Започнаха и трансфери в чужбина.

Виждам подкрепа за настоящото ръководство в социалните мрежи, сред феновете. Но не знам дали това може да е фактор за промяна на мнението на Ганчев.

Последната година е и много трудна да се прави бизнес, в световен план, не само във футбола.

Господин Ганчев води сериозни битки на различни фронтове, свързани с бизнес, с дела срещу него. С наши опоненти във футболен план също...

 

И се получава един такъв момент, че той трябва да се бори с хората, на които той разчита да го подкрепят. Вероятно това е преляло чашата.

Спомням си ЦСКА през какви тежки етапи премина не само от 2015-а насам. Силно се надявам отново да не отидем в тази посока. Към момента не съм оптимист за бъдещето на ЦСКА.

Клубът е осигурен в момента финансово за опреден период от време, да кажем до завършването на сезона.

Не се притеснявам да разговарям с никого. Включително с Христо Стоичков (който е третият голям акционер) или някои от предишните собственици. Не мога да гарантирам каквото и да било.

 

Не съм очаквал такова решение. И аз се почувствах обиден от декларацията на феновете.

До лятото клубът ще функционира в същия екип, както и до момемта. Никой няма да напуска, ще работим като досега до края на сезона.

 

Ако не бяха тези собственици, трудно ЦСКА щеше да съществува.

Проблемът, който се провокира, е от хора, които желаят клубът ни да се срине. Трезвомислещите хора да си дадат равносметка за изминатия път през тези пет години."

Станете почитател на Класа