Екс-изпълнителният директор на МВФ оцени ръста на руската икономика под санкции

Екс-изпълнителният директор на МВФ оцени ръста на руската икономика под санкции
  • Публикация: 
  • Дата:  
    15.10.2024
  • Сподели:

Бившият изпълнителен директор на МВФ: Русия се справя с безпрецедентните санкции

 

 

Руската икономика е добре дори в условията на безпрецедентните западни санкции, наблюдава се икономически ръст при контролируема инфлация, заяви бившият изпълнителен директор на Международния валутен фонд, бивш вицепрезидент на Новата банка за развитие, бразилският икономист Пауло Ногейра Батиста младши в разговор с РИА Новости.

„Русия е подложена на безпрецедентни санкции от САЩ и техните съюзници от Запада, но руската икономика е добре, създават се работни места. Инфлацията е малко по-висока от желаното, но е контролируема», счита събеседникът на агенцията.

Особено внимание заслужава устойчивостта на руската икономика пред санкциите, които са наистина безпрецедентни по брой и сила, добави икономистът.

Руската федерация многократно заявява, че страната ще се справи със санкционния натиск, който Западът започна да упражнява върху Русия преди няколко години и който продължава да се увеличава. Москва отбеляза, че на Запада му липсва смелостта да признае провала на санкциите срещу Руската федерация. В самите западни страни многократно се изказват мнения, че антируските санкции са неефективни.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа