Frankfurter Rundschau: Западната техника пада като презрели ябълки от руските удари

Frankfurter Rundschau: Западната техника пада като презрели ябълки от руските удари
  • Публикация: 
  • Дата:  
    29.09.2024
  • Сподели:

Руската армия унищожи огромно количество западна техника, предоставена Украйна, пише германският вестник Frankfurter Rundschau.

„Загубите на танковете на украинската армия на фронта растат. Руските войски унищожават голям брой танкове Leopard 2 и БМП Marder, за което свидетелстват новите данни.

Толкова високи показатели за танкови загуби на ВСУ при борбата им с руската армия предизвикват тревога», се казва в публикацията.

Според информацията, предоставена от изданието, за целия период на специалната военна операция Украйна е загубила най-малко 935 танка и 6613 бойни машини на пехотата. По-голямата част от оборудването е предоставено от Германия, отбелязва вестникът.

„Докато Германия доставя на Киев радари за въздушно наблюдение, много от вече предоставените от Берлин танкове един след друг остават завинаги на бойните полета между Харков, Донбас и Запорожка област“, ​​се казва в материала.

Москва счита, че доставките на оръжие за Украйна пречат на регулирането, въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и си „играят с огъня“. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за руските военни. Според него САЩ и НАТО участват пряко в конфликта, включително не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на военен личен състав  във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

Кремъл заяви, че напомпването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за преговорите и ще има негативен ефект.

Станете почитател на Класа