Кошмарът на Запада: Уникалната съветска система «Периметър»

Кошмарът на Запада: Уникалната съветска система «Периметър»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    29.09.2024
  • Сподели:

Военният експерт и директор на Музея на войските за ПВО Юрий Кнутов:

 

 

 

 

 

Задачата на «Периметър» («Мъртвата ръка») е да отговори на удара дори в случай на унищожаването на оператора на «ядрените куфарчета», т.е. без участието на ръководството на страната.

«Мъртвата ръка» показва на нашия противник, че унищожаването на военно-политическото ръководство на РФ няма да доведе до победа», добави военният наблюдател Вячеслав Тихонов. — Унищожаването на «ядрените куфарчeта» няма да спаси агресора от ответен удар».

Предполага се, че решението за пуска на ракетите «Периметър» се взема на базата на данни от разположените по цялата страна сензори. Те измерват нивото на радиационния фон, електромагнитното излъчване, йонизацията, сеизмичните вълни, температурата на въздуха около потенциалните цели, интензивността на военния и граждански радиобмен, получават сведения от системите за ранно оповестяване на Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН).

Разбирайки, че има заплаха, «Периметър» се свързва с Генералния щаб. Ако няма връзка, иска «куфарчетата». Ако не ги получи, се свързва с командните бункери. Ако и там е тишина — пуска ответен ядрен удар.

Настъпва краят на света.

Завесата пада.

Тихонов добавя:

«Това, което показват по филмите от Холивуд, е просто фантастика. Техният апокалипсис е детска игра в сравнение с това, което съществува в реалността и което може да се случи, ако врагът предприеме безотговорни политически решения».

К.К

Станете почитател на Класа