«Отговорът на Русия ще е смъртоносен»

«Отговорът на Русия ще е смъртоносен»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    29.09.2024
  • Сподели:

Американското разузнаване счита, че Русия може да предприеме сериозни мерки в отговор на разрешението за украинските въоръжени сили да нанасят удари на нейна територия, съобщи The New York Times, позовавайки се на източници.

 

 

«В оценката на разузнаването, за която по-рано не се е съобщавало, … се омаловажава влиянието от употребата на далекобойни ракети в хода на конфликта, доколкото Украйна притежава ограничен брой такова оръжие и не е ясно колко още западни съюзници ще могат да й предоставят, ако въобще могат», се казва в публикацията.

Както отбелязва изданието, анализаторите също се опасяват от подобно решение поради невъзможността да се изчислят последиците от него, като се има предвид, че най-близките съветници на президента на САЩ Джо Байдън считат, че отговорът на Русия ще бъде „смъртоносен“.

«Такова положение на нещата може частично да обясни защо на Байдън му беше така трудно да вземе това решение и защо той е бил принуден да отговори с НЕ на молбата на Зеленски», пишат авторите на статията.

Зеленски многократно настоява Украйна да получи правото да удря дълбоко по територията на Русия със западни оръжия. В четвъртък Зеленски по време на посещението си в Съединените щати се срещна с Джо Байдън, но след преговорите Белият дом не обяви промяна в подхода си за забрана на Киев да използва оръжия с голям обсег.

Станете почитател на Класа