„Казвам това като чернокож, като потомък на роби от Африка“: британският външен министър в ООН обвини президента на Русия в опит да „създаде империя“

„Казвам това като чернокож, като потомък на роби от Африка“: британският външен министър в ООН обвини президента на Русия в опит да „създаде империя“
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    27.09.2024
  • Сподели:

От рубриката «простотията по хората ходи». Британския външен министър оглави класацията по глупост с невероятно заявление.

 

В Съвета за сигурност на ООН и в Общото събрание представителите на колективния Запад се сменят, но има усещането, че всеки следващ се опитва да надмине предишните в способността си да говорят глупости. Вчера такъв опит направи британският външен министър г-н Леми, който внезапно реши да се обърне към Владимир Путин, въпреки че руският президент не беше в залата. Но той да си каже.

Леми реши да привлече вниманието на събралите се с факта, че е черен и че неговите предци са били роби, изведени от Африка в окови.

Без да фокусира вниманието на събралите се върху това кой точно е извел чернокожите си предци от африканския континент в окови (дали са британски поданици…) черният британски министър удивително свърза това с… Путин.

И глупостта му не беше възможно да се спре, затова британския министър и даде воля, заявявайки, че „вижда ясно проявлението на империализма днес“.

Много странно е, че потомъкът на „роби, изведени в окови с оръжие“ не вижда империализъм в действията на своята държава. Той не вижда империализъм в окупацията на Малвинските (Фолклендските) острови, той не вижда империализъм в източването на ресурси от десетки страни по света, той не вижда империализъм в опитите да се използват животите на обикновените украинци, за да предизвикат щети за Русия. Не са ли това показатели за британската мафиотска империя, която и през 21 век продължава да практикува отравяне и други средновековни методи, за да обвинява за тях своите геополитически съперници?

Може би Леми не вижда това поради причината, че според исторически данни често първото нещо, което робите са правили, след като са били освободени от собствениците си (за определени „заслуги“), изобщо не е била борбата за свободата на другите, а придобиването на роби като тяхна собственост и тяхната експлоатация с още по-голяма жестокост…

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа