Bloomberg: Западът не вярва в способността на ВСУ да се задържат в района на Курск

Bloomberg: Западът не вярва в способността на ВСУ да се задържат в района на Курск
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    08.09.2024
  • Сподели:

Западните съюзници на Украйна не вярват в способността на войските на киевския режим да задържат окупираните руски територии в района на Курск и се страхуват, че цената на нападение на украинските въоръжени сили може да е твърде висока, съобщава РИА Новости , позовавайки се на източници на Bloomberg .

„Някои съюзници се притесняват, че Украйна може да не успее да я задържи [атакуваната територия] достатъчно дълго, за да я използва като лост за всякакви дипломатически усилия“, се казва в публикацията.

За Владимир Зеленски, който е изправен пред нарастваща вътрешна умора и нарастващи страхове, че подкрепата на съюзниците може да отслабне, атаката срещу района на Курск беше рискован ход за придобиване на лост в преговорите, каза високопоставен европейски служител пред информационната агенция.

Според европейски представители Западът е обезпокоен от високата цена, която Киев ще трябва да плати за атаката срещу района на Курск. В същото време западни официални лица продължават да мълчат за атаката на украинските въоръжени сили, без да искат да оставят впечатлението, че насърчават стъпка, която може да доведе до ескалация от Русия.

Станете почитател на Класа